Om oss

Les mer

Over inngangspartiet står det
Urmaker Næss.

Dette gjenspeiler hvilken type butikk vi går inn i. Urmakeren. Reparatøren. Fagkompetansen. Gjennom årene har verkstedet stadig blitt oppgradert og kompetansen spisset. Investering i maskinelt utstyr og kursing i inn og utland har gjort at det til en hver tid kan tilbys rask og fagmessig arbeid.

Gamle arvestykker, lommeur, armbåndsur i edle metaller og populære vintageklokker blåses nytt liv i på verkstedet hos urmakeren. Nyere som gamle mekaniske ur trenger service og ettersyn. Dette blir utført etter fabrikkenes anbefalinger og deler byttes kun med originale. Som godkjent autorisert verksted er de fleste ur velkommen inn for godt stell og pleie. Små rutinemessige jobber vil også bli behandlet fagmessig for å på beste mulig måte tilfredstille til pro-blemfritt bruk i lang tid.

Mikromekanikk og ingeniørkunst på miniatyrnivå.

Urmakeriet er langt mere enn et relativt rutinepreget batteriskifte. Det er ikke bare å vippe lokket av uret og blindt putte et nytt batteri på plass. Måling/testing av det gamle batteriet, rengjøring av pakninger og smøring av disse, montering av nytt batteri og testing samt justering av urets funktioner. Til sist trykktesting av vanntette ur. Dette for å kunne forsikre om at uret kan brukes slik det er laget for å kunne.

For å kunne sørge for at dette blir fagmessig utført, er det kun faglærte urmakere som hos oss gjør disse arbeidsoppgaver. En trygghet for deg som kunde. Hverdagen for oss mikromekanikerer er fylt opp av de mest kompliserte oppgaver. Mekaniske ur (ur med “gammel-dags” opptrekk) er en stadig økende andel av reparasjonsmengden. Knøttsmå vidunder av noen urverk. Deler så små at et knappenålshode blir kjempestort ved sammenlikning. Og med tannhjul så små at det ville være umulig å jobbe med uten forstørrende luper på øyet. Til tider en tålmodighetsprøvelse som overgår veldig mye.

Alle ur med visere trenger ettersyn/service. Urverket i en klokke er i hvileløs bevegelse 24 timer i døgnet, 365 dager i året. Blir 8760 timer det. Og med tanke på anbefalt servicefrekvens på et mekanisk urverk på 5 år, vil det si konstant bevegelse i 43800 timer. Og det uten annet en tilførsel av kraft for å få det til å gå. Balanse-hjulet i et mekanisk urverk svinger ca. 8000 km. pr. time.

Til sammenligning kjører en bil i gjenomsnitt ca 15000 km. pr. år. Ved en overhaling av et enkelt mekanisk urverk, uten tilleggsfunktioner, bruker vi urmakere ca 1 gram forskjellige oljetyper på mellom 20 og 30 forskjellige smøresteder. Selv om det føles som verdens største selvfølge at uret ditt viser deg rett tid, er det ingeniørkunst på miniatyrnivå du bærer på hånden.

La oss stelle med uret ditt med jevne mellomrom og du vil oppleve å få en trofast venn på håndleddet. Såvel gamle som nye ur er velkommen for et lite spaopphold hos oss. Skulle du ønske bare en vask/rengjøring av kasse og lenke, eller kanskje en polering/sliping, vil vi også tilby det. Vårt verksted er utstyrt og oppdatert for å imøtekomme de forskjellige høyprofilerte fabrikkers krav til kompetanse og utstyr.

Velkommen inn med ditt underverk.

Besøk nettbutikken Bestill service

Protid

Vi tåler ikke unøyaktighet!

I Protid ser vi at djevelen ligger i detaljene. Vi kjenner dette finstemte instrumentet bygget opp av ørsmå deler. Og vi vet at hvis noe skal tikke å gå, er det de små ting som teller. Du kan kjøpe klokke på de forunderligste steder. I en kiosk, på en flyplass eller i en motebutikk. Ikke så rart. Ur er mote. Og mote er noe mange vil selge deg. Men vi synes at du skal kunne forvente noe mer av en klokke enn at den havner i søpla fordi den ikke lar seg reparere. En klokke er et finstemt instrument bygget opp av ørsmå deler som er gjensidig avhengig av hverandre. Nesten som en kropp. Og du ville vel ikke overlate kroppen din til noe annet enn en kvalifisert kirurg?